Recept - hranolky ze pstruha nebo lososa

 



Ingredience

pstruh nebo losos
česnek
sůl
citron
rybí koření
podle potřeby
olej nebo hladká mouka


Postup přípravy

Na rybí hranolky můžeme použít celého lososa nebo velkého pstruha, ale také jen filé z obou ryb. Rybu nebo filé necháme rozmrznout, jestli jsou zmrzlá. Pokud budeme připravovat hranolky z celé ryby, je třeba rybu nejprve stáhnout z kůže a vykostit, případně je ještě pomocí pinzety zbavíme větších kostí.



Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Připravené filety nakrájíme na hranolky asi o velikosti malíčku. Opatrně je potřeme česnekovou pastou, okořeníme je kořením a zakapeme citronovou šťávou.



Takto připravené hranolky necháme alespoň hodinu uležet, ale lepší je to přes noc.



Druhý den si rozehřejeme v pánvi vyšší vrstvu. Rybí hranolky obalíme v hladké mouce a rozehřátém oleji je orestujeme dozlatova.



Rybí hranolky se hodí jako hlavní chod s brambory nebo jako chuťovka k různým oslavám a jiným slavnostním příležitostem.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky