Recept - Sumčí hranolky
Suroviny - (malá porce)
300 g maso ze sumce (bez kosti s kůží)
1 menší žlutá cuketa
1/2 červené cibule
1/2 červené papriky (kapie)
petrželová nať
slunečnicový olej
máslo
sůl
pepř
hladká mouka
sušená hořčice
Postup přípravy
Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme.
Do misky si dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice. Nakrájené a osolené sumčí hranolky obalíme v ochucené mouce a okamžitě vkládáme opatrně na pánev do velmi rozpáleného slunečnicového oleje.
Smažíme do zlaté barvy a následně necháme okapat na papírovém ubrousku.
Cuketu si nakrájíme vzhledem k její velikosti neoloupanou na hranolky, stejně tak kapii a červenou cibuli na klínky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a opečeme lehce na kousku másla.
Zelenina by měla být tzv. na skus.
Sumčí hranolky klademe na hnízdo z teplé zeleniny a můžeme přidat i pár ve slupce vařených opečených nových brambor. Zdobíme plátkem citronu a lze doplnit i tatarskou omáčkou.